12/30/2010

Vecā gada darbi

Pēdējā laikā esmu bijusi dikti aizņemta vai arī slinka, lai rakstītu savu blogu. Kā nekā gatavošanās svētkiem paņem daudz laika. Kaut gan šogad biju nosolījusies Ziemassvētku dāvanas gatavot pati, tomēr apņemšanos īstenot neizdevās (bet apsolu nākošgad laboties). Dažas dāviniņas gan pašas rokām izgatavoju, bet ne šujot, bet iemēģinot citas radošas nodarbes. Tapa dažas sojas vaska sveces formās (diemžēl svētku jezgā, nav neiena foto pierādījuma). Vēl izgatavoju pāris ziepītes no glicerīna ziepju bāzes, pieliekot klāt kumelītes un medu. Visas sastāvdaļas iegādājos veikaliņā www.bbfactory.lv. Ziepītēm gan tapa pāris bildītes.



Vēl iedvesmojoties no savas kursabiedrenes bloga ieraksta kikiihobiji.blogspot.com, tapa tamborēti eņģelīši, kā piedevas dāvaniņām. Diemžēl atkal bildes nebūs. Bet ticiet mana, sanāca skaisti :).

Visbeidzot par šūšanu.
Mežģīņu svārciņi mazai meitenei

Novembrī manai krustmeitiņai bija vārda diena. Mazā princese vārda dienā saņēma skaistus mežģīņu svārciņus. Svārciņi ir gaužām vienkārši. Ideju es atradu blogā www.rufflesandstuff.com.

Svarciņiem izmantots:
Rozā lina audums 35cm;
Tumši brūns mežģīņu audums 35cm;
Gumija (viss iegādāts Abakhan veikalā).

Sānu vīles gan pamataudumam, gan mežģīnei es apstradāju ar dubulto (Fraņču) vīli. Jostai izveidoju tunelīti, sašujot kopā abas auduma kārtas, un tunelī ievēru gumiju. 



Vilnas sarafāns
Pirms aptuveni gada draudzenei dzimšanas dienā uzdāvināju dāvanu karti ar iespeju izmantot manus šūšanas pakalpojumus vienam apģērba gabalam. Draudzene dāvanu karti izmantoja tikai tagad. Un beidzot tapa melns vilnas sarafāns, kas šobrīd ļoti noder Latvijas aukstajai ziemai. Piegriezni veidoju pati ar reljefiem priekšdaļā un mugurdaļā. Tā kā šis vilnas audums bija diezgan biezs, tad mugurpusē izvēlējos šūt vaļējo šķēlumu, lai neveidotos lieks biezums.
Un visbeidzot liels prieks bija par to, ka nēsātājai sarafāns ļoti patika un draudzene man teica atzinīgus vārdus, ka beidzot ir piepildījies viņas sapnis par šādu sarafāniņu.


Sarafānam izmantota viskozes odere ar DKNY logo
Priekšdaļā caur krūšu centriem iet reljefa līnijas, kas iziet uz kakla līniju

Mugurpusē tradicionālās reljefa līnijas, kas iziet uz roci. Pleca iešuves nav pārnestas uzturējumā, bet atstātas, kā iešuves
Drīzumā taps jauns bloga ieraksts ar tērpu priekš Mexican Latino party. Bildes jau ir tapušas :).

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...