3/27/2011

Purple flower meadow dress/ Lillā ziedu pļavas kleita

Purple flower meadow dress:
Pattern: top part I drafted myself, but skirt part I took from some Burda skirt pattern
Material: 100% cutton sateen ("Abakhan fabrics"  shop), buttons are fabric-covered in shop " Spolīte".

Remember my post about fabric stash? So I finally started to use my cotton satin fabrics. From purple flower fabric I sewed dress with blouse type body and full skirt part. At the beginning I wanted to sew it with long sleeves, but I didn' t like the way they looked. So I made short little puffy sleeves.
Neckline is covered with double bias binding. Zipper is placed on the side seam.
-----
Lillā ziedu pļavas kleita:
Piegriezne: augšdaļai piegriezni veidoju pati, bet svārku daļu pieskaņoju no kāda Burdas žurnāla svārku piegrieznes
Materiāli: 100% kokvilnas satīns (pirkts veikalā "Abakhan" uz svara), pogas apvilktas veikalā "Spolīte".
 
Vai atceraties ierakstu par maniem audumu krājumiem? Beidzot esmu sākusi izlietot kokvilnas satīna audumus. No lillā ziedu auduma tapa kleita ar blūzītes tipa augšdaļu un kuplu svārku daļu. Sākumā gan domāju šūt kleitu ar garām piedurknēm, bet garās piedurknes īsti kleitai nepiestāvēja (vai arī man) un tad tās saīsināju, un kleita tika pie īsām piegurknēm ar gumijas savilkumu. 
Kakla izgriezums ir apstrādāts ar dubulto slīpā diega lentīti. Rāvējslēdzi pārmaiņas pēc izvietoju sānos.








8 komentāri:

  1. Es tā gaidīju postu:)!mmm, kas par kleitiņu:) Audums foršs, man patīk, ka tajā ir tik daudz dizaina detaļu, leikas, it kā būtu dažādi audumi izmantoti:)
    Drīkst jautāt, cik izmaksā podziņu apvilkšana spolītē? Jo man kā reiz arī top kleita, kur plānoju taisīt auduma cilpiņas un laikam jau pogas vēlams no auduma. hmmm...un pagaidām lepojos ar sevi, uzkonstruēju piegrieztni augšiņai, un iedomājies der ideāli (pagaidām sadiedzu)

    AtbildētDzēst
  2. beautiful!!! i love the fabric -- its cotton but so lux looking. love the boarder print on the bottom of the skirt. love the shape overall as well!

    AtbildētDzēst
  3. MMM..kas par kleitiņu :) Tik romantiska!

    AtbildētDzēst
  4. Its so very pretty! I love how you've carefully positioned the patterns on the fabric to get the fabric design working so well with the garment pattern.

    AtbildētDzēst
  5. Thank you all! I am waiting for a warmer weather to wear it ;)
    @Iveta: 1 podziņas apvilkšana, ja nemaldos, bija ~0.15ls, kopā samaksāju ~2.00Ls. Tā kā audums uz svara man izmaksāja maz, tad par podziņām varēju samaksāt :)

    AtbildētDzēst
  6. wow I love this dress! you used my favorite fabric for spring and summer, cotton sateen. great border print and beautiful sewing. You look happy, ready for spring, so I hope winter is over.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...