5/13/2011

Turquoise home / Tirkīza mājas

It's been a while since I wrote my last post, but it doesn' t mean that I didn' t sew. When tiredness isn't killing me, I am still sitting at my sewing machine every evening
Today I will show you some home decoration projects, which I did some time ago.
Here are the flower pots I decorated with decoupage method. It's my first attempt to this method, but it was quite easy. I took simple clay pot and painted it with white acrylic color and let it dry. I cut flowers from napkin (one layer) and glue it with PVA glue. When everything was dry, I lacquered it.
-----
Kādu laiku šeit klusēju, bet tas nenozīmē, ka neko radošu nedaru. Katru vakaru, kad vien nogurums no darba vai kādi citi plāni neņem virsroku, čubinos vien ap savu šujmašīnu. 
Šodien atrādīšu Jums pārīti skaistu lietiņu priekš māju sajūtas, kas jau tapušas pirms kāda laiciņa. 
Lūk puķupodi, kas tapuši ar dekupāžas metodi. Šis ir mans pirmais mēģinājums šajā metodē, bet tas izrādījās diezgan vienkārši. Par pamatu ņēmu pavisam vienkāršus māla puķupodus, kurus nokrāsoju baltā krāsā ar akrila krāsu. Pēc tam no salvetes izgriezu krāsainās puķes (vienu kārtu) un ar PVA līmi uzlīmeju uz nožuvušiem podiem. Kad viss bija izšuvis, puķupodus nolakoju ar laku. Pavisam vienkārši, bet rezultāts skaists :) man patīk!



My grey coach needed some colored decorative pillows, so I sewed this turquoise blue velvet pillowcases with bright green piping. I wanted little bit softer color for piping but I couldn' t find such. Final result is quite bright, but it suits to spring. I want to sew some more pillows from not too bright and patterned fabric so that they coordinate with these.
 -----
Jau krietnu laiku mans pelēkais dīvāns ilgojās pēc krāsainiem dekoratīvajiem spilveniem un lūk tapa tirkīzzilie samtīgie dekoratīvie spilvenu pārvalki ar salātzaļu maliņu. Gribēju gan nedaudz maigākā tonī to maliņu, bet neatradu tādu izstaigātajos vaikalos. Gala rezultāts izdevās gana spilgts, bet pavasarim tas iederas. Man padomā vēl uzšūt vairāk spilvenus, kaut ko rakstainu bet maigāku un vienlaicīgi, lai iederas, kopā ar šiem spilgtajiem.



There are two more projects completed - 2 garments, but I didn' t manage to take pictures of them. I hope that this weekend there will be time for photo session.
-----
Ir vēl divi projektiņi, kas gaida atradīšanu - 2 apģērba gabaliņi, kuri vēl nav sabildēti. Ceru, ka šajās brīvdienās būs laiks fotosesijai.

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...