1/16/2011

Curtains / Aizkari

First of all, I want to say that I am starting my blog in English. I want to improve my English skills and to show my sewing world closer to my English-talking friends. I intend to post on both languages - English and Latvian.
-----
Esmu apņemusies sakt savu blogu rakstīt arī angļu valodā gan, lai uzlabotu savas angļu valodas zināšanas (tās nav parāk labas), gan lai maniem anļu valodā runājošajiem draugiem būtu iespējams iepazīties ar manu šūšanas pasaulīti.

me on sewing process / es šūšanas procesā
-----
 And so about my curtains. I started to sew this curtains at last year and recently complete them. Curtains are made for living room where are two windows: one simple window and second bow window. Since I live in an apartment with high ceilings, I spend on curtains almost 20m of fabric.
For side seems I turned in a double (1 cm) hem at each side and machined them. For joining two widths together I used French seam. For a lower edge I turned in a 1cm and 5cm hem and machined it. For a top edge I turned in a 2cm and sew on a heading tape. I inserted a cord tidy bag near the outside edge. Idea about the cord tidy bag I got from the Alternative windows.
-----
Un beidzot par aizkariem. Aizkarus sāku šūt nu jau pagājušajā gadā un nesen beidzot tos pabeidzu. Aizkari paredzēti dzīvojamai istabai, kur ir divi logi: viens parasts un otrs erkeris. Tā kā es dzīvoju dzīvoklī ar augstajiem griestiem, tad aizkariem izgāja nepilni 20m auduma. 
Sānu malas apstrādaju nolokot dubulti 1cm un nošujot 1mm no locījuma. Vietas, kur bija nepieciešams savienot  divus platumus kopā, tos savienoju ar neredzamo fraņču šuvi. Apakšmalu apstrādāju nolokot 1+5cm un 1mm no locījuma. Augšmalu nolocīju 2cm un piešuvu aizkaru lenti ar savilkumu 1.5x. Augšmalas vienā sanā pie lentas piešuvu maisiņu, kur paslēpt aizkaru savilkuma diegus. Ideju par maisiņu atradu Alternative windows lapā.
bow window curtains and my cat / erkera aizkari un mana kaķene
heading tape and cord tidy bag / savilkuma lenta un diegu maisiņš

single window curtain / atsevišķā loga aizkari

5 komentāri:

  1. I am so happy to read your blog! your curtains look very good, what a big project. and are those holiday lights on your dress form, cute !
    I look forward to seeing more of your great sewing :)

    AtbildētDzēst
  2. Beth: Thanks! I will try to post a lot of interesting projects this year. Yes these are holiday lights but not light on.

    AtbildētDzēst
  3. Zanda, kādas sliedes Tu izmantoji? Tev ir tikai nakts aizkari, vai ne? es interesējos jo arī vajag aizkarus, gribu uzšūt tikai biezos aizkarus un viss. gaidīšu ziņu:)tas man ļoti palīdzētu, jo gribas lētu variantu, tā ko logi lieli un arī ir viens erkeris!

    AtbildētDzēst
  4. @Iveta: Aizkaru sliedes pasūtīju aizkaru salonā "Spolīte". Sliedes man ir 2, bet pagaidām ir uzšūti tikai nakts aizkari. Sīkāk atbildeju Tev uz e-pastu ;)

    AtbildētDzēst
  5. Oho, smuki aizkari-un superīga ideja tiem diegu galiem!!!!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...