9/25/2012

The Big and "mini me" version of shirt/ Lielais un mazais kreklu variants

I have a tradition, once a year I sew something for my husband as a present for birthday or nameday. First one was men's jacket, last year I sew winter coat, but unfortunately I don' t have taken pictures yet. I will take photo session, when the colder weather will come. This year I made shirts one for my husband and one for my little son. I really love the result.
The fabric I found in Abakhan Fabrics shop. Found it in baskets where fabric is sold by weight. It is cotton from Rosie Brown from South Sea Imports. I fall in love with this retro print.
I allowed to design the shirt to my husband because he is very queasy with clothes. He found some options in the internet and we design this shirt of several.
I used my own created patterns for both shirts.

-----
Jau vairākus vadus pēc kārtas man ir tradīcija uz vīra dzimšanas vai vārda dienu dāvināt viņam speciāli priekš viņa šūtu apģērba gabalu. Pirmā bija vīriešu žakete, pagajušo gadu es uzšuvu viņam mēteli, diemžēl tas vēl nav sabildēts, bet sāksies vēsais laiks,  tad noteikti labosimies un uztaisīsim skaistas bildes. Nu šogad pienākusi krekla kārta. Es uzšuvu kreklu gan savam vīram, gan mazajam dēliņam. Nu viņi pa saskaņoto var doties uz kādu pasākumu.
Audumu jau pirms kāda gada izraku Abakhan audumu grozos, tas ir dizaineres Rosie Brown dizainets kokvilnas audums no South Sea Imports. man tā iepatikās retro rakstiņš, ka nevarēju nenopirkt.
Jāteic, ka krekla modeli ļāvu vīram pašam izdomāt, jo viņš man ir ļoti cimperlīgs uz apģērbu. Tā nu viņš internetā noskatīja vairākus kreklu modeļus, no kuriem mēs izveidojām šo modelīti. Dēliņam tika līdzīgs krekliņš ar nedaudz vienkāršāku apdari. Abas kreklu piegrieztnes es veidoju pati.



 









12 comments:

  1. WOW, superīgi krekli!!! Dikti feini Tavi vīrieši izskatās šajos kreklos! Baigi patīk tā atšķirīgā apdare apkaklei, kabatai un piedurknēm. Tāds smuks 70. gadu rakstiņš:)
    Cik ilgs laiks pagāja šūdinot?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! nav nobildēta iekšpuse, bet tas kontrasta audumiņš ir izmantots arī muguras augšējai atdaļai, kas parasti krekliem ir dubultā. Nu vīra kreklu riktīgi vilku garumā un šuvu veselu mēnesi, jo vienkārsi nebija daudz laika pieķerties, bet dēliņam kā vienā dienā 2 bērna guļas laikos pašuvu un vakarā pieķēros un pabeidzu :). nākamajā dienā tik pogas atlika iešūt ;)

      Dzēst
    2. Baigais malacis Tu esi!
      No sākuma skatoties man likās, ka piedurkne turpinās kopā ar to pleca ielaidumu:D nodomāju, nu interesanta gan piegieztne! Ko liki apkaklītē kā stīvinājumu? Kaut ko piegludināmu?

      Dzēst
    3. krādziņai, aizdarei un aprocītēm liku parasto līmaudumu, to, kas ir ar tādu kā caurvītu diedziņu

      Dzēst
  2. oh my gawd that is just adorable!

    AtbildētDzēst
  3. Hi Zanda - what great shirts on your handsome guys! love the pocket and trim variation on the shirt, they look fantastic and make it very interesting. Your little guy is adorable.

    AtbildētDzēst
  4. Ļoti jauks darbiņš:)Ja es mācētu konstruēt vīrietim kaut ko...:D

    AtbildētDzēst
  5. Lieliski krekli un loti jaukas fotografijas!

    AtbildētDzēst
  6. Paldies visiem par komplimentiem!
    Thank you all for good words!

    AtbildētDzēst
  7. You do such an awesome job!!! That is such a neat tradition! You are all so stylish! Your little guy is so adorable! Kathryn from Topeka, KS:)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...