9/18/2011

Speckled circle skirt / Raibie saulītes svārki

There is my last creation - simple speckled circle skirt. When you sew circle skirts, you must take into account that fabric is used in straight grain, cross grain, and bias. Before hemming, skirt must hanged at least 3-4 days. For lining I used 1/2 circle pattern.
I did a little bit different waistband with little gaps in front and both sides. For buttonhole I made thread bar with buttonhole stitch (like in these skirts). 

Meterials: 1.40m x 1.40m viscose fashion fabric, 0.80m x 0.80m viscose lining, 1 button, invisible zipper.
-----
Nesen tapa pavisam vienkārši saules griezuma svārciņi. Šujot saules griezuma svārkus jāņem vērā tas, ka audums tiek izmantots gan taisnajā, gan slīpajā diegā un pirms apakšmalas nolīdzināšanas tiem jānostāvas pakarinātiem vismaz 3-4 dienas, lai auduma šķiedras iztieptos un ieņemtu formu (manējie nostāveja uzvilkti manekenam ~1 nedēļu). Lai ietaupītu audumu oderei izmantoju nevis saulītes griezuma piegriezni, bet pussaulītes. Ar rezultātu esmu ļoti apmierināta.
Saviem svārciņiem izveidoju arī nedaudz interesantāku jostas daļu ar robiņu priekšpuse un abos sānos. 
Sānos iešūts slēptais rāvērslēdzis un jostiņai izveidota aizdare ar podziņu, kurai kā pogcaurums izveidota cilpiņa no diega (tāda kā šiem svārkiem).

Materiāli: 1.40m x 1.40m 100% viskozes audums (pirkts veikalā "Bukle"), 0.80m x0.80x viskozes orderaudums, 1 podziņa (pirkta veikalā "Carnevale"), slēptais rāvējslēdzis.

Lai izveidotu piegriezni, nepieciešams vien zināt ģeometrijas formulu - riņķa līnijas garums. 2pīR un piegriezne rokā.


Svārku pamatpiegriezne:
V.a. - vidukļa apkārtmērs.
Sv. g. - svārku garums.
Pēc formulas aprēķina riņķa rādiusu R = V.a/6.28. Novelk pusapli. Atliek svārku garumu + 5 cm, kas nepieciešami būs svārku malas aplīdzināšanai.
Piegriezni piegriež 2gabalus.
Josta:
Jostas garums - V.a.+1cm(vīle)+4cm(astīte).
Jostas platums - platums*2+2cm(vīles).



 



11 comments:

  1. Ļoti glīši saulītes svārki! Un tās jostas detaļas ir kā odziņa šiem svārkiem! Paldies par noderīgiem padomiem šujot šāda veida svārkus, it īpaši jau par pakarināšanu vairāku dienu garumā, lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem:)

    AtbildētDzēst
  2. @Sarkanā Biete: Paldies! Svārkiem obligāti jāļauj pakaraties, jo piem., šis audums man slīpajā diegā nostiepās pamatīgi, mala būtu bijusi ļoti robaina. Pēc tam svārki jānolīdzina uzvelkot mugurā vai uz manekena un ar garo lineālu jāatzīmē visapkārt svārkiem (ik pa gabaliņam) vienādā attālumā no grīdas. Pēc tam novelk nost un nogriež malu, uz aci var šķist, ka malu griez galīgi nelīdzenu, bet uzvelkot mugurā tie būs paralēli grīdai.

    AtbildētDzēst
  3. oho, no skata vienkārši svārki skaisti svārki, bet darbs pie audumu pamatīgs :) super :)

    AtbildētDzēst
  4. Gribēju izteikties kā SB pirmajā teikumā-nu tiešām ĻOTI glīši svārciņi. Man kā nesvārciniekam, pat sagribējās šādus bruncīšus :))
    Pastāsti, kas Tev par manekenu? Pirktais vai paštaisīts?

    AtbildētDzēst
  5. @Zkss: Manekens man ir tāds, kā redzams šajā bildē http://radosapuse.blogspot.com/2011/01/curtains-aizkari.html Nav īsti mans izmērs tāpēc to vairāk izmantoju kā pakaramo un nedaudz jau noder arī prieš modelēšanas. bet nu jau ilgu laiku domāju sev uztisīt uz savu figūru, tik nav vēl atlcis laika tam.

    AtbildētDzēst
  6. Very pretty, the clever waistband is a nice touch. and I like your shoes too!

    AtbildētDzēst
  7. Paldies:)
    Kādu domā taisīt? To pašu neta dzīlēs atrodamo ar pelēkajām lentām un tīšanu, vai arī ir vēl kāds variants? Esmu izrakusies krustu šķērsu, bet izskatās, ka lenšu variants ir mājās visvieglāk pagatavojamais.

    AtbildētDzēst
  8. @Zkss: jā, tas pats pelēkais, neko labaku un vienkāršāku ar neesmu atradusi.

    AtbildētDzēst
  9. Ļoti skaisti, audumiņš dikti labi rotaļājas!

    AtbildētDzēst
  10. Vai, zini, kāda laime, ka maniem bruņčiem tā mala nenostiepās, iespējams pussaules svaŗciņiem tas nav tik kritiski.

    AtbildētDzēst
  11. @Iveta: tieši tā, pussaulītei tas nav tik aktuāli, bet protams atkarīgs no auduma.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...